12 февраля 2010

Нда

Львов как всегда вымахнулся:

Школи Львова мають належно підготуватися до зустрічі Великодня своїми силами. Жодних додаткових коштів з бюджету на це передбачено не буде. Про це сьогодні, 10 лютого, повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка на нараді з директорами шкіл Франківського району міста Львова/.

«Додаткових коштів на це не буде», – повідомив Синютка.

При цьому він закликав директорів шкіл активно залучати до передвеликодньої толоки учнів, у тому числі і дітей-мажорів.

«Дітей треба вчити працювати», – сказав Синютка. На його думку, аби змусити учнів до праці, не зайвим буде і застосування з боку вчителів деякої фізичної сили.

«Якщо якийсь учень колись дістане по задниці, а колись лінійкою по руках – у цьому немає нічого страшного. Ще нікому від того, що дістав по задниці гірше не стало», – пояснив перший заступник мера Львова

http://www.unian.net/ukr/news/news-362100.html

из законодательства:
Чиновники завжди згадують про „громадський обов’язок”, коли хочуть змусити громадян віддуватись за діри в бюджеті. Якщо ви почули «наполегливу пропозицію» адміністрації ВУЗу чи ПТУ попрацювати на благо міста – одразу поцікавтесь про розмір оплати, форму трудового договору чи цивільного договору підряду, а також коли і куди заносити трудову книжку. Ваше право підтверджують нормативні акти:

- Конвенція МОП „Про примусову чи обов'язкову працю N 29 (1930): «всі форми примусової чи обов'язкової праці повинні оплачуватися готівкою» (ч. 1 ст. 14).

- Кодекс законів про працю (1971): передбачає підвищену оплату праці на роботах з особливо шкідливими умовами (ст. 100). Це правило стосується і працівників бюджетної сфери, яких залучають до робіт – вимагайте щонайменше вдвічі більшої оплати за кожну годину праці.

Якщо, досить передбачувано, представник адміністрації пояснить, що „суспільне благо” полягає у тому, щоб Ви вджобували безоплатно і без жодних формальностей, то можете від такої пропозиції відмовитись, посилаючись на наступні акти:

- Конвенція „Про захист прав людини і основоположних свобод” (1950): ніхто не може бути присилуваний виконувати примусову чи обов'язкову працю (ч. 2 ст. 4).

- Конвенція МОП "Про скасування примусової праці" № 105 (1957) зобов'язує Україну скасувати примусову або обов'язкову працю і не вдаватися до будь-якої її форми (ч. 1 ст. 1).

- Конституція України: використання примусової праці забороняється. Виключення – військова або альтернативна служба, а також робота, яка виконується за рішенням суду або відповідно до законів про воєнний і про надзвичайний стан (ч. 3 ст. 43). Воєнний і надзвичайний стан (навіть у окремій місцевості) мають бути запроваджені Указом Президента і затвердженні Верховною Радою.

- Закон України «Про освіту»: гарантує учням і студентам захист від будь-яких форм експлуатації (абз. 15 ч. 1 ст. 51); забороняється відволікання учнів, студентів за рахунок навчального часу на роботу і здійснення заходів, не пов’язаних з процесом навчання (ч. 2 ст. 51).

Работала бы прокуратура реально ....
А так - законы для лохов.

Комментариев нет:

Архив блога

What to do?

Problem:
you have site designed in a dark theme, saying dark background, white font.
By default google toolbar autocomplete cracks html for inputs or selects containg "email" "name" "address" and other buzzwords and changes background to yellow. As a result when visitor fills form, he enters text as white on yellow and can not easy validate his input
What to do?

Таги

Followers

item http://www.voronenko.com/2010/02/blog-post_5229.html