18 февраля 2008

Заметки на сегодня

  1. RSS миксер в портлеты
  2. IT терки по-украински
  3. "- Смысл? Другое огорчает: состояние дел в современной науке. Чудовищный разрыв поколений! Молодой..."
  4. "Владельцам пластиковых карт стоит быть готовыми к дополнительным расходам. Не исключено, что 1–2%..."
  5. Windows Live Alerts - новый сервис оперативного оповещения

RSS миксер в портлеты

RSS миксер в портлеты:

Товарищи стали менее жлобными, и теперь в свободном варианте предлагают микшировать до 6 трансляций по 15 фидов каждая с количеством суммарного вывода до 25 айтемов. И перестал протухать юзернейм.

Из возможностей - вывод микшированого портлета как js, html, картинка с мапой, pdf, wml/wap (!)




IT терки по-украински

Набирає обертів конфлікт між українськими інтернет-проектами RedTram і MarketGid. Протисто­яння почалося з того, що кіпрська компанія Virton Consultants, якій належить RedTram, звернулася до Третейського суду Харкова, звинувативши колишніх розробників RedTram у крадіжці інтелектуальної власності та бази клієнтів, а також переспрямуванні трафіка з RedTram на MarketGid.

Третейський суд став на бік RedTram. Після чого справу продовжив Господарський суд Харківської області наказавши 10 жовтня арештувати сервери «Маркетгіда», які стояли у провайдера «Укртелеком». Крім того, суд постановив стягнути 500 тис. дол. з винних, якими визнано колишніх працівників RedTram Олега Шкота і Станіслава Телятникова.

Однак у ході подальшого розгляду спливло чимало цікавих моментів. Першим із них став той факт, що Іван Радик, суддя Третейського суду, котрий ухвалив рішення на користь RedTram, є за сумісництвом ще й адвокатом останнього. Радик, суддя й адвокат в одній особі, на прес-конференції заявив, що така практика не заборонена українським законом, і що він як третейський суддя був абсолютно безсторонній.

У свою чергу представники MarketGid заявили, що судовий розгляд без повідомлення відповідачів, нагальне вилучення серверів та інші дії RedTram є рейдерством і спробою усунути конкурента. «Ми дізналися, що проводилися якісь судові дії вже після від'єднання наших серверів», — стверджує працівник MarketGid Олег Шкот.

Крім того, він заявляє, що договори, за якими працівники MarketGid нібито винні RedTram півмільйона доларів, є підробленими. «Як ви вважаєте, може людина при здоровому глузді і тверезій пам'яті підписати договір, що передбачає винагороду за роботу в розмірі 10—20 тисяч доларів і штрафні санкції на випадок невиконання в розмірі 250 тисяч?», — коментує ситуацію Олег Шкот.

Ситуація з конфліктом іще більше ускладнилася після того, як MarketGid після арешту серверів переніс свої сервери на російський майданчик. З огляду на наявність у MarketGid російського інвестора та на заплутані колізії спору, сподіватися на його швидке вирішення не випадає

Источник




"- Смысл? Другое огорчает: состояние дел в современной науке. Чудовищный разрыв поколений! Молодой..."

"- Смысл? Другое огорчает: состояние дел в современной науке. Чудовищный разрыв поколений! Молодой профессуры попросту нет. В 35 лет я был избран заведующим кафедрой физики в МФТИ, ведущем вузе страны. Сегодня подобное трудно представить. Студентов некому учить, старики ушли, а молодежь не торопится занять вакантные места. Лу%"

- Очевидец интервью с Сергеем Капицей

"Владельцам пластиковых карт стоит быть готовыми к дополнительным расходам. Не исключено, что 1–2%..."

"Владельцам пластиковых карт стоит быть готовыми к дополнительным расходам. Не исключено, что 1–2% комиссии будут изыматься у покупателей в случае оплаты карточкой в супермаркетах."

- Нацбанк разрешил супермаркетам брать комиссию с владельцев пластиковых карт » Карты » Твои деньги » RICARDO

Windows Live Alerts - новый сервис оперативного оповещения

Windows Live Alerts - новый сервис оперативного оповещения:

Забавная вещь,что-то в стиле бота twittera в GTalk - дает возможность оперативно информировать подписчиков про изменения на вашем сайте (естественно путем предоставления rss фида)

Windows Live Alerts enables customers to instantly connect to the information that they care most about via Windows Live Messenger, Mobile, and Hotmail. Learn more about this free service.

Bloggers can now use Windows Live Alerts to keep their readers up to date.


Комментариев нет:

Архив блога

What to do?

Problem:
you have site designed in a dark theme, saying dark background, white font.
By default google toolbar autocomplete cracks html for inputs or selects containg "email" "name" "address" and other buzzwords and changes background to yellow. As a result when visitor fills form, he enters text as white on yellow and can not easy validate his input
What to do?

Таги

Followers

item http://www.voronenko.com/2008/02/blog-post.html